Menu

Inspiratie


Welkom op mijn website, mijn naam is Melany Groothuis, beeldend kunstenaar. Op deze website toon ik mijn werk van de  afgelopen jaren. Mijn inspiratie haal ik uit alles wat op mijn weg komt. Een bijzonder kleurenspectrum in de lucht of een bepaalde gebeurtenis. Meestal gaat het hier om een bepaald gevoel of een emotie die ik in mijn werk wil vertalen.

road_g

Mijn werk is zeer uiteenlopend van realistische tekeningen tot meer expressionistische schilderijen. Bij mijn pentekeningen gaat het meestal om een natuurgetrouwe weergave en een boeiend lijnenspel. In mijn schilderijen daarentegen werk ik meestal erg vrij en laat ruimte voor het ter plekke ontstaan van nieuwe ideeën. Het maken van een schilderij is voor mij een avontuur waarin alles mogelijk is.

Kleur en penseelstreek zijn beeldbepalende elementen waarin ik streef naar een boeiend en spannend beeld. Als gereedschap voor mijn werken gebruik ik alles wat nodig is, van kwast, paletmes tot roller en doek. Ook bij mijn pentekeningen combineer ik de technieken van kwast, rietpen en kroonpen.

Mijn beelden zijn ontstaan vanuit de behoefte om met vormen bezig te zijn. Dit kwam tot uiting in mijn eerdere werken, de schilderijen uit deze periode lieten vooral figuren zien die centraal stonden. Deze tweedimensionale “beelden” vroegen er om, driedimensionaal weergegeven te worden.